main logo
23043

Important pentru moldoveni: Vama Albița ar fi blocată. Reacția autorităților

Punctul de trecere Albița ar fi blocat de dimineață. Cu astfel de mesaj a venit o internaută, pe o rețea de socializare.

Vama Albița ar fi blocată pentru unii moldoveni: Reacția autorităților

O internaută susține că angajații de la frontiera română nu permit trecerea cetățenilor străini pe teritoriul țării, transmite Știri.md.

„Vama Albița este blocată pe sensul de intrare în România. Sunt lăsați să intre doar cetățenii români cu domiciliul actual în România, cu obligativitatea autoizolării la domiciliu pe 14 zile. Autocarele și microbuzele spre Europa sunt întoarse fără discuții”, se spune în mesaj.

Contactat de Știri.md, ofițer de presă al Poliției de Frontieră, Raisa Novițchi a declarat că nu cunoaște despre blocarea punctului de trecere Albița de către autoritățile române și că restricționarea pentru străini este prevăzută doar la granița cu Ungaria.

Între timp, tot mai mulți internauți scriu pe paginile sale de Facebook că punctul de trecere este blocat.

„Punctul Vamal Albița, la moment, se află în ședință de urgență, se permite trecerea frontierei doar cu buletin românesc unde este indicată viza de reședință, dar scrii declarație pe proprie răspundere că intri în carantină timp de 14 zile, în această perioadă nu poți să părăsești România”, a scris un alt internaut.

La solicitarea redacției Știri.md de a oferi detalii despre situația creată la frontiera cu România, autoritățile române au declarat că frontiera nu a fost blocată.

„În Punctul de Trecere a Frontierei Albița nu au fost înregistrate cazuri de în care nu li s-a permis intrarea în România a cetățenilor moldoveni. Excepție au fost cei care nu au îndeplinit condițiile de călătorie, prevăzute de Ordonanța de Urgență 194 din 2002, privind regimul străinilor în România, litera C. Deocamdată au fost înregistrate 2 cazuri în Punctul de Trecere Albița în care cetățenii moldoveni nu au respectat aceste condiții”, se arată în răspunsul oficial pentru Știri.md.

Ce prevede Ordonanța de Urgență 194 din 2002: Intrarea pe teritoriul României poate fi permisă străinilor care îndeplinesc următoarele condiţii: c) prezintă, în condiţiile prezentei ordonanţe de urgenţă, documente care justifică scopul şi condiţiile şederii lor şi care fac dovada existenţei unor mijloace corespunzătoare atât pentru întreţinere pe perioada şederii, cât şi pentru întoarcerea în ţara de origine sau pentru tranzitul către alt stat în care există siguranţa că li se va permite intrarea;

Totodată, în contextul răspândirii infecției de coronavirus, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene de la Chișinău atenționează cetățenii Republicii Moldova care intenționează să tranziteze România venind din Italia, China, Iran si Coreea de Sud. despre măsurile impuse de autoritățile române.

Prin urmare, începând cu data de 9 martie curent, pentru toți cetățenii străini care intră în România prin punctele de frontieră indiferent de mijlocul de transport folosit, este permis accesul doar cu condiția obligatorie de a intra în carantină sau autoizolare, după caz.

Măsurile sunt valabile până la 31 martie, cu posibilitatea de prelungire în funcție de evoluția situației epidemiologice.



Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării