main logo
3127

Important pentru cei care vor să aplice pentru redobândirea cetățeniei

Prin Ordonanța de Urgență a Guvernului României nr. 82/21.07.2021, publicată în Monitorul Oficial al României nr. 731 din 26.07.2021, au fost aduse modificări Legii cetățeniei române nr.21/1991.

Important pentru cei care vor să aplice pentru redobândirea cetățenieiFoto: VAVVOR TRAD

Principalul aspect de interes pentru solicitanții de cetățenie română este faptul că, în noua ordonanță, se prevede în mod expres cerinţa apostilării sau a supralegalizării actelor oficiale depuse de solicitanții de cetățenie în cadrul procedurilor de acordare/redobândire/dobândire a cetățeniei române, transmite Știri.md.

Astfel, pe toate documentele emise de autoritățile Republicii Moldova depuse în cadrul procedurilor administrative de acordare/redobândire/dobândire a cetățeniei române este necesar să fie aplicată apostila prevăzută de Convenția de la Haga din 1961 cu privire la suprimarea cerinței supralegalizării actelor oficiale străine.

Documentele necesare a fi prezentate în cadrul procedurii de depunere a jurământului de credință față de România nu trebuie să fie apostilate.

În materie de stare civilă, documente de călătorie, acte notariale precum și pentru alte servicii consulare vor fi aplicate în continuare prevederile legislației speciale, în sensul că nu se va solicita apostilarea/supralegalizarea documentelor emise de autoritățile statelor cu care România a încheiat tratate, convenții sau acorduri de asistență juridică, în materie civilă sau de drept al familiei, care prevăd scutirea de supralegalizare (inclusiv cele emise de autoritățile Republicii Moldova).

Precizări importante:

Serviciile consulare sunt gratuite. 

Ambasada României la Chișinău nu încurajează apelarea la firmele de intermediere și nu favorizează sub nicio formă cererile primite pe alte căi decât prin portalul econsulat.ro.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării