main logo
3895

Îmbulzeală la Catedrala Mitropolitană: Regulile COVID, sfidate de oameni

Creștinii care au mers astăzi la slujba de Florii de la Catedrala Mitropolitană au sfidat toate regulile anti-COVID.

Îmbulzeală la Catedrala Mitropolitană: Regulile COVID, sfidate de oameniFoto: captură video

Unii enoriași au intrat în Catedrală, chiar dacă CNESP a interzis oficierea slujbelor în interior bisericilor,  iar preotul i-a împărtășit pe toți cu aceeași linguriță. Totodată, creștinii s-au îmbulzit și au uitat de distanța fizică atunci când preoții au sfințit prin rugăciune şi au stropit cu agheasmă ramurile de salcie aduse de cei veniți la slujbă. Mai mult, unele persoane nu au purtat masca de protecție, transmite Știri.md cu referire la Publika.md.

Amintim că, astăzi, creştinii ortodocşi sărbătoresc Floriile. Duminica a şasea din Postul Paștelui marchează intrarea lui Iisus Hristos în Ierusalim, înconjurat de cei 12 apostoli.

În acest an, din cauza pandemiei slujbele de Florii pot fi oficiate doar în aer liber, conform ultimei decizii a Comisiei pentru Situații Excepționale. Enoriașii sunt obligați să poarte măști, să respecte distanţa fizic și să-și dezinfecteze mâinile.

Oamenii sunt îndemnați să nu sărute icoanele, iar epidemiologii le-au cerut preoților să renunțe la împărtășania cu una și aceeași linguriță. Aceste măsuri sunt valabile și pentru slujbele de Paște.

Potrivit deciziei autorităților, serviciile divine vor fi oficiate în aer liber până în data de 11 mai.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării