main logo
656

Iluminatul stradal inteligent, inaugurat la Ocnița cu sprijinul UE

Iluminatul stradal inteligent a fost conectat în orașul Ocnița. Proiectul a fost realizat cu suport financiar european, în cadrul Programului „Convenția Primarilor.

Iluminatul stradal inteligent, inaugurat la Ocnița cu sprijinul UEIluminatul stradal inteligent, inaugurat la Ocnița cu sprijinul UE

Ocnița este unul dintre semnatarii inițiativei europene Convenția Primarilor privind Clima și Energia. Acest fapt a ajutat orașul cu o populație de 7.000 de persoane să primească un grant UE și să realizeze un proiect demonstrativ care poate fi replicat în alte localităţi interesate de asemenea inițiative, transmite Știri.md

Prin semnarea Convenției Primarilor, Ocnița s-a angajat să reducă emisiile de CO2 și consumul de energie cu 20% până în 2020.

În cadrul proiectului, 386 de lămpi vechi au fost înlocuite cu lămpi LED,  eficiente energetic. Au fost iluminate 27 de străzi ale orașului, inclusiv strada centrală, străzi din sectorul locativ, precum și străzi adiacente Gării Feroviare, care reprezintă cartea de vizită a orașului. De asemenea, în proiect au fost incluse puncte de importanţă socială: stația de autobuz, grădina publică, grădinița, drumul de acces către spitalul raional.

Potrivit experților locali, prin înlocuirea becurilor ineficiente vechi cu lămpi moderne de tip LED se vor putea economisi până la 50.000 de lei/an din bugetul orașului Ocnița.

Suma totală a proiectului în orașul Ocnița este de 250.000 euro, dintre care suma alocată de către Comisia Europeană constituie 200.000 euro, iar diferența de 50.000 euro reprezintă mijloace alocate din bugetului Primăriei orașului Ocnița și al Fondului pentru Eficiență Energetică.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării