main logo
584

Ilan Șor: Modernizarea drumurilor e în plină desfășurare la Orhei

Lucrările de reconstrucție a trei artere rutiere importante din orașul Orhei sunt pe final, iar administrația municipalității estimează că străzile Dorobanților, Eliberării și Miron Costin vor fi date în exploatare până la sfârșitul lunii.

Ilan Șor: Modernizarea drumurilor e în plină desfășurare la Orhei

La inițiativa fostului primar de Orhei, Ilan Șor, ales deputat pe circumscripția uninominală Orhei, pentru prima dată aici sunt construite apeduct și canalizare, dar va fi amenajată și o parcare pentru zeci de automobile.

Cele trei străzi, cu lungimea totală de aproape 1,5 km, sunt acoperite cu un strat de asfalt cu o grosime de peste 10 centimetri. Pentru aceasta va fi nevoie de peste 4.000 de tone de asfalt. Aici este amenajată și o parcare pentru 65 de automobile care se va întinde pe o suprafață de 1.300 de m2. De asemenea, va fi construită o stație de microbuz.

Strada Dorobanților, care nu a fost reparată niciodată în ultimii 40 de ani, este amplasată în zona Lacului Orhei și a giganticului Parc de distracții OrheiLand. În plus, acest sector este unul traversat de mii de turiști în drum spre o renumită vinărie din regiunea Orheiului.

Municipalitatea, la inițiativa lui Ilan Șor, a elaborat un plan strategic multidirecțional, astfel că odată cu reparația străzilor are loc și instalarea rețelelor de apeduct și canalizare, care nu au existat niciodată în această zonă. În așa fel, de condiții moderne de trai se vor bucura sute de orheieni. De asemenea, sunt amenajate și reconstruite trotuarele, dar și intrările în curți.

Echipa lui Ilan Șor își propune să finalizeze în acest an reparația tuturor străzilor din oraș. În paralel, a menționat fostul edil, este instalat sistemul de apă și canalizare, iar lucrările sunt realizate cu forțele proprii ale Primăriei.

”Prioritatea noastră este continuarea reconstrucției străzilor din Orhei. În prezent, reparăm un drum unde nu a existat niciodată apeduct și canalizare. Străzile aflate în reparație sunt centuri de legătură și de tranzit cu alte artere principale din oraș. Astfel, în acest an ne propunem să reparăm toate străzile din municipiul Orhei. Ne bucură faptul că toate lucrările sunt efectuate cu sursele proprii ale Primăriei, ceea ce permite economie de bani și redirecționarea acestora spre alte proiecte de infrastructură”, a declarat Ilan Șor.

Primarul interimar de Orhei, Diana Memeț, dă asigurări că lucrările vor fi finalizate până la sfârșitul lunii.

Proiectele de infrastructură din municipiul Orhei au fost lansate în 2015, la scurt timp după preluarea administrației orașului de către Ilan Șor și echipa sa. La inițiativa fostului edil, Primăria a pornit, în premieră pentru întreaga țară, reconstrucția străzilor cu forțele și resursele proprii. Această abordare le permite autorităților locale să asigure o mai bună calitate a lucrărilor și  să optimizeze cheltuielile, iar din banii economisiți să efectueze și alte proiecte de infrastructură.

Modernizarea municipiului Orhei continuă și după preluarea de către Ilan Șor a mandatului de deputat. Recent a fost modernizată și stilizată după toate standardele de calitate și design intrarea în oraș, care a devenit de nerecunoscut. De asemenea, în ultimele luni, mai multe curți ale blocurilor de locuit au fost renovate capital.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării