main logo
649

Ilan Șor a dat în exploatare încă o curte din Orhei reparată capital

Echipa de la Primăria Orhei a deputatului Ilan Șor a dat în exploatare o altă curte, reparată “de la zero” în mai puțin de o lună. Lucrările au costat aproape jumătate de milion de lei și fac parte din proiectul “Operațiunea Curtea”.

Ilan Șor a dat în exploatare încă o curte din Orhei reparată capital

La inaugurarea curții proaspăt modernizate din strada Stejarilor 2, 2A, 2B, 2E, și 2G au participat reprezentanții Primăriei, dar și deputatul Ilan Șor, fost primar de Orhei, care le-a reamintit orheienilor cât de important este acest proiect pentru el. 

”Pentru mine acest proiect este destul de important. Eu am spus și spun. Curtea este familia locatarilor, unde oamenii simt primele emoții și sentimente și eu îmi doresc ca orheienii să se bucure de modernizarea curților în care locuiesc. Vreau să vă spun că în Orhei vor continua și alte proiecte sociale, menite să îmbunătățească condițiile de trai ale locuitorilor. Vă mulțumesc și vă iubim”, a declarat primarul de Orhei, Ilan Șor.

La rândul său, primarul interimar al orașului Orhei le-a mulțumit locatarilor că au ajutat la amenajarea curții.

”Vreau să vă mulțumesc pentru că a-ți fost receptivi și a-ți participat la amenajarea acestei curți. Ne-ați ajutat, am făcut totul împreună. Am plantat flori împreună. Acest lucru este plăcut și vreau să vă spun că înainte ne așteaptă multe proiecte frumoase”, a menționat Diana Memeț.

Curtea blocurilor de locuit din str. Stejarilor 2, 2A, 2B, 2E, și 2G are o lungime de 300 de metri și o suprafață a carosabilului de 1 042.6 mp. Aici, muncitorii au montat câte 300 metri de borduri pe ambele părți ale drumului, dar și 150 metri de borduri mici. Autoritățile au folosit 228 de tone de pietriș și au așternut 122,5 tone de asfalt pe 1 042.6 mp, cu grosimea de 5 cm. De asemenea, au fost folosite aproximativ 30 m3 de beton.

La fel, în curte au fost amenajate locuri special pentru bătutul covoarelor, teren de joacă pentru copii, dar și plantate flori și arbuști. La fel, în curte este spațiu amenajat pentru recreere, spațiu amenajat pentru uscarea hainelor, parcare, felinare pentru iluminare nocturnă, dar și masă cu scaune, unde locatarii se pot odihni și comunica în liniște.

Reamintim că mai mult de 40 de curți ale blocurilor multietajate din municipiul Orhei, din cele 60 planificate în cadrul proiectului „Operațiunea Curtea”, au fost deja reabilitate și modernizate. Proiectul a fost lansat în primăvara anului trecut, la iniţiativa primăriei oraşului Orhei, cu scopul de a moderniza infrastructura și spațiile din preajma blocurilor multietajate din orașul Orhei. 

Lucrările sunt efectuate cu resursele logistice proprii ale primăriei. Aceasta permite optimizarea cheltuielilor, iar banii cheltuiți sunt îndreptați pentru alte proiecte de infrastructură din oraș.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării