main logo
539

IGSU: Deșeurile după demolarea clădirii avariate de la Otaci, evacuate

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) anunță că lucrările de evacuare a deșeurilor după demolarea clădirii avariate de la Otaci au fost finalizate ieri, 13 noiembrie.

IGSU: Deșeurile după demolarea clădirii avariate de la Otaci, evacuateColaj: știri.md

Astfel, pe parcursul mai multor zile, muncitorii au efectuat 222 curse cu autobasculantele de mare tonaj, după ce au fost încărcate deșeurile rezultate în urma demolării blocului avariat, transmite Știri.md

La fața locului pentru gestionarea situației a activat Statul Major al IGSU.  

De asemenea, pompierii au asigurat pulverizarea apei formând o perdea de protecție pentru evitarea propagării prafului peste locuințele din vecinătate.

Pentru efectuarea lucrărilor, dar și monitorizarea situației la fața locului, în total, au fost implicate 15 persoane cu 13 unități de tehnică.

Lucrările de demolare au început pe 27 octombrie, iar pe 13 noiembrie au fost complet finalizate.  

Amintim că pe 19 iunie 2019 o parte a unui bloc de locuit cu 9 nivele din Otaci s-a surpat. La fața locului au intervenit angajații IGSU, care au evacuat de urgență locatarii, reușind preîntâmpinarea unei tragedii. 

În vara anului 2019 au fost efectuate lucrări de demolare a scării nr. 1 a blocului, iar ulterior după expertizarea edificiului s-a luat decizia să fie desființată și scara II al blocului, întrucât este în stare de avariere și autodemolare.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării