main logo
1825

IGSU atenționează despre riscul izbucnirii incendiilor de vegetație

IGSU atenționează oamenii despre riscul izbucnirii incendiilor de vegetație. Pompierii avertizează cetățenii că, în condiții de vânt și umiditate redusă, focarele de ardere se răspândesc cu repeziciune pe arii extinse, fiind un pericol pentru sectorul forestier, terenurile agricole, precum și pentru sectorul locativ.

IGSU atenționează despre riscul izbucnirii incendiilor de vegetațieImagine simbol

Potrivit reprezentanților IGSU, înregistrarea temperaturilor ridicate, care nu sunt caracteristice sezonului rece al anului, pot favoriza izbucnirea incendiilor de proporții în urma igienizării și aprinderii vegetației uscate, transmite Știri.md.

În acest context, salvatorii recomandă cetățenilor să evite utilizarea focului deschis la nimicirea vegetației, stufărișului și resturilor menajere. Totodată, maturii sunt rugați să supravegheze copiii și să nu le permită jocul cu focul și alte surse de aprindere.

Mai mult, oamenii sunt îndemnați să nu arunce chibrituri, țigări sau alte obiecte aprinse pe suprafețe de iarbă uscată, în preajma spațiilor forestiere și terenurilor agricole.

Pentru prevenirea incendiilor cu caracter natural, specialiștii IGSU îndeamnă cetățenii să fie mai responsabili, evitând aprinderea suprafețelor de teren, pentru ca focul să nu nimicească flora și fauna țării.

Potrivit datelor statistice ale IGSU, pe parcursul anului 2023 au fost înregistrate 4.780 de intervenții ale pompierilor la lichidarea focarelor de vegetație uscată, în urma cărora au fost compromise peste 11.600 ha de teren. În caz de situații de risc și excepționale, persoanele sunt îndemnate să apeleze Serviciul 112.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării