main logo
368

IGSU a primit un lot de ajutor pentru gestionarea crizei refugiaților

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a MAI a primit un lot de echipamente oferit grație fondurilor de finanțare japoneze și Organizației Internaționale pentru Migrație (OIM).

IGSU a primit un lot de ajutor pentru gestionarea crizei refugiaților

Ajutorul vine în scopul consolidării capacităților IGSU în domeniul gestionării fluxului de refugiați, generat de războiul din Ucraina, transmite Știri.md.

Lotul de ajutoare umanitare, estimat la 237.000 de euro, cuprinde două stivuitoare moderne, două microbuze pentru transportul persoanelor și 14 remorci pentru transportarea generatoarelor de capacitate mare. 

„Astăzi marcăm evenimentul prin care putem să oferim o donație de echipamente în susținerea celor care s-au solidarizat cu persoanele refugiate din Ucraina. Sper că echipamentele, oferite de poporul japonez și Organizația Internațională pentru Migrație, să fie utilizate de către pompierii și salvatorii din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, în misiunile de serviciu zilnice”, a declarat ambasadorul Japoniei în Republica Moldova. 

„Japonia mereu este aproape atunci când este vorba despre ajutor, asistență, cooperare și susținere. Mulțumim Guvernului și poporului japonez pentru sprijinul acordat în situația de criză prin care trecem din cauza războiului din Ucraina, prin asistența oferită împreună cu OIM angajaților din prima linie, pentru a putea acorda servicii calitative, eficiente și sigure tuturor cetățenilor”, a menționat secretarul general Serghei Diaconu. 

Spune-ne opinia ta

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării