main logo
631

IGSU a lansat Campania de prevenire a riscurilor pe înțelesul copiilor

Pe 15 septembrie Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a lansat „Campania de prevenire a riscurilor pe înțelesul copiilor”.

IGSU a lansat Campania de prevenire a riscurilor pe înțelesul copiilor

În acest context, în peste 30 de școli și licee din cele mai îndepărtate localități ale centrelor raionale, pe parcursul lunii septembrie și octombrie, salvatorii și pompierii IGSU vor instrui copiii claselor gimnaziale în domeniul preîntâmpinării situațiilor excepționale și reacționării corecte în caz de riscuri naturale sau tehnogene, transmite Știri.md.

Startul Campaniei a fost dat în Liceu Teoretic „Mihail Sadoveanu” din localitatea Fârlădeni, raionul Căușeni.

La eveniment a participat conducerea IGSU reprezentată de general-maior Mihail Harabagiu, care le-a vorbit copiilor despre scopul instruirii în domeniul prevenirii riscurilor, dar și necesitatea respectării regulilor sanitare pentru combaterea pandemiei.

Mai mult, șeful IGSU i-a îndemnat pe copii să beneficieze din plin de cunoștințele oferite de salvatori și pompieri și să convingă apropiații maturi din preajmă să se imunizeze, pentru a opri răspândirea virusului.

În cadrul activităților de la Fârlădeni au fost instruiți în domeniul bazelor securității vieții 180 de elevi, 20 dintre care locuiesc în localități din zona Transnistreană.

Copiii au avut parte de ateliere de lucru în domeniul prevenirii incendiilor, primul ajutor calificat, comportamentul corect în preajma bazinelor acvatice, dar și la capitolul respectării regulamentului circulației rutiere.

Pentru ca informația să fie întipărită cu succes, elevii au testat în practică stingătoarele, primul ajutor în caz de resuscitate pe manechine, dar și au fost martorii unor acțiuni de deblocare.

În cadrul evenimentului au fost oferite pliante informative cu tematica  regulilor de circulație rutieră.

Pe lângă instruirea interactivă organizată de angajații IGSU, copiii au explorat tehnica și echipamentul de intervenție al salvatorilor și pompierilor.

Tot în cadrul Campaniei elevii au fost informați și despre riscurile pandemiei și cum se pot proteja de pericolul infectării cu virusul COVID.

Mai mult, pentru a încuraja oamenii maturi să se vaccineze, în incinta școlii a fost instalat un punct mobil de imunizare, la care localnicii, părinții și apropiații elevilor se puteau vaccina.

Scopul instalării punctului mobil a fost de a sensibiliza oamenii să fie mult mai responsabili și să opteze pentru imunizare pentru a nu supune riscului copiii și a-i putea îmbrățișa în siguranță.

„Campania de prevenire a riscului pe înțelesul copiilor” se va desfășura în perioada 15 septembrie – 15 octombrie 2021 în localități din raioanele Ungheni, Telenești, Căușeni, Cahul, Cantemir, Fălești, Bălți, Strășeni, Basarabeasca și Dubăsari. 

Obiectivul Campaniei este de a instrui și a pregăti tânăra generație în domeniul bazelor securității vieții.

Concomitent cu liceul din Fârlădeni alte două licee din localitățile Cornești, Ungheni și Bănești, raionul Telenești au dat start activităților de instruire în domeniul preîntâmpinării riscurilor.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării