main logo
592

IGSU a desfășurat primul curs în domeniul acordării primului ajutor

IGSU a desfășurat primul curs pilot de instruire în domeniul acordării primului ajutor pentru populația civilă.

IGSU a desfășurat primul curs în domeniul acordării primului ajutorFoto: știri.md

Potrivit oamenilor legii, în perioada 19-20 mai, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI a desfășurat primul curs pilot de instruire în domeniul acordării primului ajutor pentru populația civilă, transmite Știri.md.

În cadrul acestui curs au fost instruite 20 de persoane, care au învățat cum să exercite suportul de bază în situațiile de urgență cardiovasculare, traumatologice, neurologice și pediatrice din perspectiva realizării modalităților operative de evaluare diagnostică şi aplicare a măsurilor primare de stabilizare a victimei, precum și a intervențiilor-cheie în sprijinul vieții. 

Oamenii care au participat la curs au învățat principiile de examinare a victimei, de evaluare a gravității stării persoanei sinistrate, de acordare adecvată a tehnicilor de prim ajutor, de utilizare a mijloacelor speciale și a medicamentelor corespunzătoare. 

Сursul pilot organizat de IGSU, destinat populației civile, are drept scop pregătirea cetățenilor în acordarea primului ajutor urgent și calitativ sinistraților în urma situațiilor excepționale înaintea intervenției serviciilor specializate de urgență.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării