main logo
398

IGPF și Letonia, colaborare privind controlul la trecerea frontierei

Pe parcursul săptămânii precedente, într-o vizită de lucru la Poliția de Frontieră s-a aflat delegația Serviciului Pazei Frontierei de Stat al Republicii Letonia.

IGPF și Letonia, colaborare privind controlul la trecerea frontiereiFoto: Border.gov.md

Potrivit Poliției de Frontieră, scopul principal al vizitei a fost realizarea unui schimb de experiență între unitățile responsabile de control al trecerii frontierei și de management operațional, în contextul gestionării crizelor la frontieră, transmite Știri.md.

În cadrul discuțiilor, interlocutorii au subliniat importanța intensificării cooperării bilaterale, stabilind direcții clare de interacțiune în domeniul de specialitate. Partea moldoveană a prezentat, de asemenea, structura organizatorică a subdiviziunilor specializate în controlul frontierelor și managementul operațional pe cele trei niveluri: central, regional și local. Au fost abordate planurile de urgență, cu referință la pregătirea, coordonarea, formarea și partenerii de cooperare, precum și provocările și riscurile existente la frontiera Republicii Moldova.

Totodată, au fost realizate vizite de prezentare în punctele de trecere a frontierei Aeroportul Internațional Chișinău (aerian), Giurgiulești-Reni (rutier moldo-ucrainean), Giurgiulești-Galați (rutier moldo-român) și portul Giurgiulești. Aceste activități au permis părții moldovenești să informeze despre procedurile de control, inclusiv cele din linia a II-a, dar și despre controlul comun la trecerea frontierei moldo-ucrainene.

Această colaborare strânsă între autoritățile de frontieră ale Republicii Moldova și Republicii Letonia are scopul de a fortifica securitatea și eficiența în controlul fluxurilor transfrontaliere, inclusiv preluarea celor mai bune practici europene.  

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării