main logo
1317

IGPF: O echipă canină își fortifică capacitățile de detectare a armelor și munițiilor

Polițista de frontieră Nina Vasilachi, împreună cu patrupeda Kara, participă la un curs european pentru echipele canine specializate în detectarea armelor și munițiilor, organizat de Agenția Europeană Frontex. Acest curs se desfășoară în Croația și are scopul de a îmbunătăți abilitățile și consolida practicile de dresaj canin.

IGPF: O echipă canină își fortifică capacitățile de detectare a armelorFoto: border.gov.md

Potrivit Inspectoratului General al Poliției de Frontieră (IGPF), la instruiri participă 20 de echipe canine din diferite state europene. Acestea au ocazia să învețe tehnici noi de identificare și prevenire a traficului de arme și muniții, transmite Știri.md.

„De asemenea, participanții sunt implicați activ la sesiuni intensive de instruire, care  includ tehnici avansate de identificare a armelor, precum și diferite scenarii de simulare a situațiilor întâmpinate în teren. Pregătirea a fost concepută să ofere echipelor canine o înțelegere aprofundată despre lucru cu patrupezii, dar și abilități practice pentru a face față provocărilor specifice ale detecției în condiții variate”, comunică Poliția de Frontieră.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării