main logo
5203

IGP: Rusia, implicată în destabilizări. Sumele enorme oferite diversioniștilor

Serviciile speciale ale Federației Ruse ar intenționa să destabilizeze situația în Republica Moldova, inclusiv în cadrul mitingului de astăzi.

IGP: Rusia, implicată în destabilizări. Sumele oferite diversioniștilor

Anunțul a fost făcut de șeful Poliției Naționale, Viorel Cernăuțeanu, în cadrul unui briefing, transmite Știri.md.

„În adresa Poliției au ajuns informații despre faptul organizării de către serviciile specializate din Federația Rusă a unor acțiuni de destabilizare pe teritoriul R. Moldova în timpul protestelor care urmează să aibă loc inclusiv pentru ziua de astăzi”, a anunțat Cernăuțeanu.

Potrivit lui, Poliția națională a infiltrat un agent sub acoperire, în grupurile, care urmau să organizeze destabilizări. Agentul a intrat în contact direct cu persoana din Federația Rusă care se prezenta sub pseudonimul Mayan Sandu și care dirija acțiunile cu altă persoană cu dublă cetățenie moldovenească și rusă. Acesta urma să asigure acțiuni de instruire în organizarea și destabilizarea protestelor în masă. 

Potrivit acestuia, urmau să fie formate 10 grupuri, a câte 10 persoane, care trebuiau să fie instruite pentru provocări. Coordonarea tuturor acțiunilor ar fi organizată de către o persoană din Federația Rusă.

Pentru anumite acțiuni, persoanele ar fi primit 10.000 de dolari, spune șeful IGP. 

El spune că persoanelor implicate le-au fost promise suport din partea unor forțe politice din Moldova. Ieri au fost reținute șapte persoane, din 25, care au fost duse la poliție. 

„În această noapte, toți membrii grupurilor au fost documentați", a adăugat șeful IGP, care a prezentat și schema grupului criminal și a curatorului acestora.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării