main logo
5401

IGP amintește că de 9 mai purtarea panglicii Sf. Gheorghe este interzisă

Comercializarea, păstrarea, producerea și portul panglicilor bicolore, utilizate de Rusia în războiul de agresiune împotriva Ucrainei, sunt în continuare interzise, anunță șeful Inspectoratului General al Poliției, Viorel Cernăuțeanu.

IGP amintește că de 9 mai purtarea panglicii Sf. Gheorghe este interzisăFoto: Imagine simbol

„Amintesc că articolul 365, indicele 5, este o normă în vigoare și actualmente sunt interzise comercializarea, păstrarea, producerea și portul panglicilor bicolore, care reprezintă simbolul unei agresiuni”, a menționat șeful IGP în cadrul unei conferințe de presă, transmite Știri.md.

Totodată, acesta a făcut un apel către cetățeni să evite de 9 mai „mesajele cu tentă politică și provocatoare, situațiile de conflict și mesajele care instigă la violență”.

De menționat că, acum câteva zile, fostul președinte al țării, Igor Dodon, a anunțat că va purta panglica Sfântului Gheorghe la marșul organizat de 9 mai.

Amintim că, din 20 aprilie 2022, la inițiativa PAS, pe teritoriul Republicii Moldova este interzisă confecționarea, promovarea sau răspândirea panglicii Sfântului Gheorghe și a literelor Z și V, utilizate drept semne distinctive ale armatei ruse în războiul din Ucraina.

Persoanele fizice care vor sfida legea pot fi sancționate cu amendă de la 4.500 la 9.000 de lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunității de la 30 la 60 de ore. În privința persoanelor cu funcție de răspundere poate fi aplicată amenda de la 9.000 la 18.000 de lei și, respectiv, în privința persoanelor juridice amendă de la 18.000 la 30.000 de lei.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării