main logo
415

IGP a lansat Aleea Siguranţei la Anenii Noi. Scopul acesteia

A suta Alee a Siguranţei a fost deschisă ieri în satul Geamăna, raionul Anenii Noi. Aceasta este o iniţiativă a Inspectoratului General de Poliţie şi are scopul de a învăţa populaţia cum să evite sau să se protejeze în situaţii de risc.

IGP a lansat Aleea Siguranţei la Anenii Noi. Scopul acesteiaIGP a lansat Aleea Siguranţei la Anenii Noi. Scopul acesteia

Aleea Siguranţei de la Geamăna include mai multe panouri de atenționare, prin care trecătorii sunt informați despre siguranţa în trafic, cum să-şi protejeze locuinţele, maşinile şi buzunarele de răufăcători, precum şi cum să-și pregătească copiii să reacționeze în situațiile de risc, transmite Știri.md cu referire la Moldpres

„Prin inaugurarea acestei Alei, ne dorim o comunitate în care fiecare cetățean să se simtă în siguranță. Prin această acțiune ne-am propus să creștem gradul de siguranță și de informare a cetățenilor, astfel încât fiecare să afle reguli simple de siguranță, dar utile. De când am început să instalăm aceste alei, am constatat că rata infracționalității este în scădere cu aproape 10%, deci proiectul trebuie continuat”, a explicat Alexandru Pânzari, șeful Inspectoratului General de Poliție.

Cei care vor trece pe Aleea Siguranței din Geamăna, vor da de următoarele mesaje: Copilul tău trebuie să știe cum să evite situațiile de risc. Învață-l, nu-l blama. Educă-l și pregătește-l de situații complicate, nu-l izola. Să te ferești de hoții de automobile este simplu: evită să lași obiecte de valoare la vedere, astfel încât să reduci tentația hoților auto. Ai grijă de bunurile personale: portmoneu, telefon mobil și alte lucruri valoroase, atunci când te deplasezi cu transportul public sau te afli în locuri aglomerate. Un moment de neatenție te poate face victimă. Geamul deschis, corespondența nepreluată, poze demonstrative cu bunuri din casă și plecarea de la domiciliu plasate pe site-urile rețelelor de socializare sunt invitații directe pentru hoții de locuințe.

Proiectul național „Aleea Siguranței” a demarat la 25 ianuarie 2018 şi la un an de la lansare a fost implementat în o sută de localităţi din Republica Moldova.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării