main logo
2321

Igor Zubcu: Salariile din Moldova nu asigură angajaților un trai decent

Nivelul salariilor din Republica Moldova este cel mai jos din re­giune și nu le asigură un trai decent angajaților și familiilor acestora, iar creșterea prețurilor și tarifelor erodea­ză puterea de cumpărare și sărăcește și mai mult populația.

Igor Zubcu: Salariile din Moldova nu asigură angajaților un trai decentFoto: Worlbank.org

Avertizarea vine din partea președintelui Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova, Igor Zubcu, în contextul Zilei solidarității oamenilor muncii, transmite Știri.md cu referire la newtv.md

În mesajul său, liderul sindical notează că ponderea considerabilă a sectorului in­formal subminează posibilitățile statului de a gestiona problemele sociale. El a anunțat că CNSM insistă asupra aducerii salariului minim în economie la 50 la sută din salariul mediu, adică la aproape 7.000 de lei. De asemenea, sindicaliștii își doresc un mecanism care să prevadă acoperirea cu negocieri co­lective a aproximativ 80 la sută din angajați.

„Facem apel către partenerii noștri sociali - Guvern și Patronate -, pentru a acorda o atenție sporită problemelor social-economi­ce cu care se confruntă lucrătorii și întreaga societate, precum și respectării standardelor și principiilor parteneriatului social și creă­rii condițiilor pentru dezvoltarea acestuia, drept singura cale de menținere a coeziunii, păcii și stabilității sociale pe teritoriul Repu­blicii Moldova”, se mai arată în mesajul președintelui Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova, Igor Zubcu.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării