main logo
2235

Igor Grosu, de Ziua Muncii: Să le fim recunoscători salvatorilor noștri

Președintele Parlamentului, Igor Grosu a vizitat Direcția regională căutare salvare nr.1 din municipiul Chișinău, unde a stat de vorbă cu pompierii în contextul Zilei Internaționale a Muncii.

Igor Grosu, de Ziua Muncii: Să le fim recunoscători salvatorilor noștriFoto: Facebook/ Igor Grosu

Potrivit unui comunicat, oficialul s-a familiarizat cu tehnica de intervenție și specificul activității salvatorilor, transmite Știri.md.

Mai mult, ofițerii și subofițerii au discutat cu spicherul despre complexitatea intervențiilor pe care le desfășoară, dar și despre dorința și onoarea de a fi în serviciul cetățenilor.

„Președintele Parlamentului a asistat la schimbul gărzilor, dar și la procedura de predare și primire a schimbului de serviciu. Oficialul a comunicat cu salvatorii, pompierii și paramedicii, care de dimineață au intrat în serviciu, fiind interesat de activitățile pe care le întreprind, dar și misiunile de salvare”, a transmis Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

După vizită, președintele Parlamentului a adresat mulțumiri pompierilor și salvatorilor, într-un mesaj pe rețelele de socializare. 

„Astăzi, de 1 mai, celebrăm valoarea muncii şi a oamenilor muncitori şi harnici. Moldovenii sunt cunoscuți ca un popor harnic şi stăruitor, care prin muncă cinstită îşi clădesc bunăstarea şi îşi realizează scopurile şi năzuinţele. Pe noi, moldovenii, munca nu ne sperie. De fiecare dată ne vom sufleca mânecile și vom munci ca să avem pâine pe masă și căldură în casă. Vom munci ca să trăim în pace și în siguranță.

Astăzi, am stat de vorbă cu cei care zi de zi muncesc în regim de urgenţă, pentru a ne salva nouă viețile. Sunt cei din prima linie pentru care viața altora este mai presus, decât viaţa proprie. Îşi iubesc meseria şi o fac cu abnegaţie și iubirea de a face bine. Să le mulțumim și să le fim recunoscători salvatorilor noștri - pompieri, scafandri, chinologi, chimiști. Să le mulțumim medicilor, brutarilor, șoferilor și tuturor celor care muncesc atunci când alții se odihnesc. 

Vă mulțumim pentru dragostea de oameni și dragostea de țară!”, a scris oficialul pe rețelele de socializare.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării