main logo
2605

Igor Grosu a vizitat Muzeul Serviciului Vamal al R. Moldova din Ialoveni

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a vizitat Muzeul Serviciului Vamal al Republicii Moldova și Galeria colecțiilor „Petru Costin” a Consiliului Raional din Ialoveni.

Igor Grosu a vizitat Muzeul Serviciului Vamal al R. Moldova din IaloveniFoto: Serviciul Vamal al Republicii Moldova

Fondatorul muzeului și al galeriei, colonelul Serviciului Vamal, Petru Costin, i-a prezentat președintelui Parlamentului colecțiile expuse, activitățile expoziționale desfășurate, dar și perspectivele de viitor, transmite Știri.md.

Clădirea muzeului are patru etaje și găzduiește:

  • o colecție de peste 700 de uniforme militare, cea mai mare colecție din lume de chipiuri vamale; 
  • o colecție unică de 45 de drapele; 
  • o colecție cu peste 800 de radiouri; 
  • obiecte etnografice; 
  • o colecție de samovare; 
  • icoane vechi și alte obiecte prețioase.

Președintele Parlamentului a rămas impresionat de diversitatea colecțiilor expuse și a subliniat importanța continuării eforturilor de conservare și promovare a patrimoniului istoric și cultural național, pentru a-l transmite și generațiilor viitoare.

La rândul său, colonelul Petru Costin, unicul colecționar ce deține două recorduri Guinness Book, s-a referit și la viitoarele perspective de a atinge alte recorduri, și anume intenția de a constitui cea mai mare hartă din lume a României Mari din monede și realizarea celei mai mari sculpturi din potcoave din lume.

De menționat că, pe parcursul ultimului an, muzeul și galeria au atras aproximativ 25.000 de vizitatori, devenind o importantă atracție turistică în raionul Ialoveni. În acest context a fost abordat și subiectul includerii atracției în itinerarul pentru delegațiile oficiale ce vizitează țara noastră.

Știri.md amintește că președintele Parlamentului, Igor Grosu, a efectuat ieri, 22 iulie, o vizită în raionul Ialoveni. În cadrul acesteia, oficialul a discutat cu primarii și cu reprezentanți ai instituțiilor statului.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării