main logo
641

Igor Dodon vrea o filială a unei universităţi din Rusia în Moldova

Preşedintele Igor Dodon propune deschiderea în Moldova a filialei uneia dintre cele mai mari universităţi ruse.

Igor Dodon vrea o filială a unei universităţi din Rusia în MoldovaFoto: tv8.md

Potrivit agenţiei Infotag, el a menţionat pe pagina sa de facebook că acest subiect a fost discutat marţi, la întrevederea cu Eleonora Mitrofanova, preşedinta Agenţiei Federale pentru problemele Comunităţii Statelor Independente ale compatrioţilor care locuiesc în afara graniţelor şi pentru colaborare umanitară pe plan internaţional (Rossotrudnicestvo), care se află într-o vizită în Republica Moldova cu ocazia aniversării a 10-a de la deschiderea reprezentanţei Agenţiei respective în RM, transmite Știri.md.

"Am vorbit despre importanţa deschiderii la Chişinău a filialei unei dintre cele mai mari universităţi din Federaţia Rusă, astfel ca tinerii din ţara noastră, în special, vorbitorii de limba rusă, să nu fie nevoiţi să plece din Moldova pentru a studia în alte ţări. Totodată, am venit cu iniţiativa de a realiza un amplu program de susţinere multilaterală a tuturor instituţiilor preşcolare şi preuniversitare din Republica Moldova în care procesul educaţional se desfăşoară în limba rusă. Consider că este necesar, ca în comun cu conducerea Federaţiei Ruse, să fie acordată asistenţă financiară, tehnică, didactică cetăţenilor vorbitori de limba rusă din Moldova", a subliniat Dodon.

El şi-a exprimat recunoştinţa faţă de partenerii ruşi "pentru realizarea unui şir de proiecte culturale, umanitare şi educaţionale în Republica Moldova. Am menţionat importanţa aprofundării cooperării, subliniind faptul că Federaţia Rusă este un partener strategic al RM".

"În cadrul discuţiei, am examinat planul de acţiuni comune care vor fi întreprinse pe viitor cu reprezentanţa Rossotrudnicestvo în Moldova. În special, am menţionat necesitatea extinderii programelor de instruire a studenţilor din Moldova în instituţiile universitare din Rusia şi a stagierii cadrelor pedagogice în Rusia", a scris Dodon.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării