main logo
625

Igor Dodon i-a premiat pe învingătorii în cursa Hai, Haiduci! by Salomon

Cursa de MTB din cadrul competiției Hai Haiduci! by Salomon s-a încheiat cu succes. Învingători în cursa pe teren accidentat, pe distanța de 30 km au devenit Andrei Sobennicov și Anna Rotari.

Traseul cursei a trecut prin inima pădurii seculare - Codrii. 

Sportivii, printre care s-au numărat profesioniști și amatori, au avut de ridicat pante abrupte și de cucerit relieful complex din zona pădurii.

Cel mai rapid la categoria bărbați a devenit Andrei Sobennicov, care a parcurs 30 km timp de 1 oră 26 minute. 

Pe locul doi s-a plasat Victor Juncu, care a înscris rezultatul de 1 oră 32 minute. Locul trei i-a revenit lui Andrei Vrabii, care a ajuns la linia de finiș în 1 oră 33 minute. 

Dintre participantele la cursă, cea mai rapidă a fost Anna Rotari, care a înscris rezultatul de 2 ore 11 minute. 

A doua concurentă ajunsă la finiș este Irina Climova, cu timpul de 2 ore 34 minute. Bronzul a fost cucerit de Milana Sitnic, care a ajuns la finiș în 2 ore 41 minute.

Învingători în cursa MTB au fost premiați personal de către Președintele RM, Igor Dodon. 

D-lui a menționat că, acum câteva săptămâni, când organizatorii i-au prezentat evenimentul Hai Haiduci, îndată a decis că-l va susține.

În plus, președintele moldovean a mărturisit că va participa la cursă: “Mâine, împreună cu familia, voi participa la cursă. Vă invit pe toți să luați parte la eveniment, veniți împreună cu copiii!”

După premiere, Igor Dodon a mers să mănânce mămăligă alături de Ștefan cel Mare.

Hai Haiduci! by Salomon este un eveniment organizat de asociația publică sportivă Sporter, cu susținerea Președintelui Republicii Moldova.

Timp de două zile, pe teritoriul Complexului Etno-cultural Vatra, oaspeții festivalului vor avea parte de un program interactiv, inclusiv cursuri de alpinism și slackline pentru copii, plimbări cu ATV-urile prin Codri, secrete de supraviețuire și ale scouților. 

Seara toți cei prezenți vor putea admira un fireshow și urmări un concert susținut de formațiile Lume și Millenium.

Duminică, 22 aprilie, festivalul va continua. În cea de-a doua zi vor lua start cursele de alergare de tip trail pe distanțele de 8, 16 și 30km.

În seara zilei de duminică, publicul se va delecta cu un concert susținut de formațiile Tharmis și Zdob si Zdub.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării