main logo
840

Igor Dodon: Arena Chișinău va fi finalizată până la sfârșit de octombrie

Președintele Igor Dodon susține că Arena Chișinău, „un proiect necesar Republicii Moldova”, se planifică a fi gata până la sfârșitul lunii octombrie. Actualmente construcția este finalizată în proporție de 80-85 %.

Igor Dodon: Arena Chișinău va fi finalizată până la sfârșit de octombrieFoto: IPN

Declarațiile au fost făcute în conferința de presă susținută după ședința Consiliului Suprem de Securitate, transmite Știri.md cu referire la IPN.

Potrivit președintelui, pentru continuarea construcției este nevoie de surse financiare pe care Ministerul Economiei încearcă să le găsească. 

Se ia în considerare și ajutorul partenerilor externi. „Pentru a nu avea defalcări de la bugetul de stat trebuie să găsim alte surse decât bugetul de stat și sunt unele idei în acest sens”, a declarat Igor Dodon.

Șeful statului menționează că din bugetul de stat pentru construcția Arenei s-au investit 200 de milioane de lei, bani acordați de guvernarea precedentă. Investitorul privat a investit circa 20 de milioane de euro. Mai departe, conform contractului, statul este obligat timp de 11 ani să plătească din bugetul de stat câte trei milioane de euro.

Igor Dodon a mai spus că terenul pus în gaj investitorului (59 de hectare de teren public) a fost subevaluat. „Costul terenului pus în gaj este de câteva ori mai mare decât tot volumul investiției și aici trebuie să ne clarificăm cu cei care au semnat”, a declarat Igor Dodon. 

Potrivit președintelui, actualmente are loc investigarea condițiilor de semnare a acordului de parteneriat public-privat, „care este de fapt o încălcare și o delapidare de fonduri de la bugetul de stat”.

Proiectul „Arena Chișinău” a fost lansat de Partidul Democrat în luna martie, anul trecut. Arena este multifuncțională, cu o capacitate de 5000 de locuri.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării