502
1
Igor Dodon anunță un eventual referendum privind Stadionul Republican
502
1

Viitorul sediu al Ambasadei Statelor Unite la Chișinău ar putea fi construit în alt loc decât pe terenul Stadionului Republican.

Foto: știri.md

Cel puțin asta reiese din declarațiile făcute de președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, care spune că în discuțiile purtate la acest subiect cu ambasadorul SUA în țara noastră i-a prezentate alte patru oferte, transmite Știri.md cu referire la Agora.md.

„Sunt câteva documente aprobate de Republica Moldova, dar este și nemulțumirea locuitorilor pe acest subiect. Am avut mai multe întâlniri cu amabasadorul SUA. Noi le propunem să examineze patru alte opțiuni de teren, ca să nu construim pe terenul Stadionului Republican, dar în altă parte. 

Așteptăm o poziție din partea lor, dacă sunt gata să schimbe locul. Probabil în această săptămână vom primi un răspuns. Noi respectăm poziția și relația cu partenerii americani. Ei ne-au ajutat foarte mult, ne-au construit drumuri. Vrem ca acest parteneriat să fie și mai departe. 

Dar, sper ca și ei să înțeleagă că dacă locuitorii sunt împotrivă trebuie să găsim un compromis. Poate să facem un referendum în Chișinău ca oamenii să se expună, dacă nu vor fi de acord să construiască în altă parte. Aceasta este o întrebare care acum e la etepa de discuții”, a declarat președintele Igor Dodon. 

Subiectul vânzării terenului pe care se află fostul Stadion Republican pentru construcția ambasadei SUA nu este unul nou. Un proiect de hotărâre în acest sens a trecut de Guvern în vara anului trecut, mai apoi fiind votat în Parlament, unde a fost contestat de deputații socialiști. Ulterior, președintele Igor Dodon a refuzat să promulge legea prin care terenul trece în proprietatea Statelor Unite, fapt pentru care a fost suspendat, prerogativele sale fiind preluate în acest sens de președintele Parlamentului de atunci, Andrian Candu.

În iulie curent, Guvernul condus de Maia Sandu a aprobat o nouă Hotărâre privind transmiterea terenului Stadionului Republican pentru construcția Ambasadei Statelor Unite ale Americii în țara noastră. Documentul urma să fie ratificat și de Parlament. 

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter