main logo
345

Igor Dodon a participat la deschiderea unei expoziții de fotografii

Expoziția de fotografii a fost dedicată aniversării a 75-a de la eliberarea Republicilor Belarus și Moldova de sub ocupația fascistă.

Igor Dodon a participat la deschiderea unei expoziții de fotografii

Șeful statului împreună cu Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Belarus în Republica Moldova, E.S. Serghei Ciciuc, a participat la deschiderea unei expoziții de fotografii, dedicată aniversării a 75-a de la eliberarea Republicilor Belarus și Moldova de sub ocupația fascistă, transmite Știri.md cu referire la a-tv.md.

La eveniment au mai participat reprezentanți ai corpului diplomatic acreditat la Chișinău, veterani ai Marelui Război pentru Apărarea Patriei și reprezentanți ai societății civile.

Expoziția este organizată în două secții: "Belarus și Moldova. Prietenie consolidată în luptă" și "În Memoria partizanilor belaruși" și reprezintă un omagiu adus victimelor războiului.

Igor Dodon a salutat organizarea acestui eveniment în anul în care și Moldova și Belarus marchează eliberarea țărilor noastre de sub ocupația fascistă. 

Totodată, șeful statului a remarcat faptul că sub patronajul Președintelui Republicii Moldova, în acest an, pe întreg teritoriul Moldovei, se desfășoară mai multe acțiuni consacrate aniversării a 75-a a eliberării Moldovei de sub ocupația nazistă.

"Trebuie să exprimăm recunoștință bunicilor și străbunicilor noștri care au trecut prin focul războiului, iar celor căzuți pe câmpul de luptă să le păstrăm memoria pentru eroismul și sacrificiul de care au dat dovadă astfel ca noi să ne bucurăm de un cer senin", a declarat Igor Dodon. 

La final, șeful statului a invitat pe toți cei prezenți la eveniment, inclusiv reprezentanții corpului diplomatic să participe la Marșul Victoriei care va avea loc pe data de 9 Mai la Chișinău.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării