main logo
892

Iată pe cine a trimis Onişcenko la Chişinău

Un grup de experţi ruşi efectuează o vizită în Moldova pentru a inspecta laboratoarele de certificare a vinurilor.

Iată pe cine a trimis Onişcenko la ChişinăuUn grup de experţi ruşi efectuează o vizită în Moldova pentru a inspecta laboratoarele de certificare a vinurilor.

Deocamdată nu se ştie câţi specialişti vor face parte din echipa trimisă la Chişinău, dar cel puţin doi experţi din partea Rospotrebnadzorului, instituţie condusă de Ghennadi Onişcenko, au sosit cu puţin timp în urmă în ţara noastră. 

Experţii au fost aşteptaţi la Aeroport de către reprezentanţi ai Ambasadei Rusiei la Chişinău. Cele două femei au refuzat să facă declaraţii pentru presă.

 "Deocamdată nu putem să vă spunem nimic. Nu avem timp pentru discuţii. Nu sunt şeful delegaţiei. Pot doar să zâmbesc şi să vă urez succese", a spus un expert.

Publika.md aminteşte că vizita experţilor ruşi are loc la aproape o lună după ce Federaţia Rusă a impus embargo vinurilor moldoveneşti.

Serviciul sanitar rus Rospotrebnadzor a anunţat atunci că a depistat în vinurile noastre un conţinut sporit de dibutil-ftalat. Acum, la invitaţia oficialilor moldoveni, experţii ruşi au şansa să vadă cu ochii lor cum sunt testate vinurile înainte de a fi exportate.

Dacă în privinţa vinurilor relaţiile par să se dezgheţe, nu acelaşi lucru se întâmplă cu fructele şi legumele moldoveneşti.

Ieri, 60 de tone de seminţe de floarea soarelui care urmau să ajungă în regiunea Voronej au fost trimise înapoi în Moldova.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării