main logo
2058

Iarna din ultima zi a lunii martie: Ninge în România, Ucraina și Rusia

Iarna nu și-a făcut încă bagajele, deşi e final de martie. În ultima zi a lunii a nins în mai multe zone din România, unde e în vigoare o avertizare Cod Galben de ninsori și vânt puternic până mâine dimineață la ora 10.

Iarna din ultima zi a lunii martie: Ninge în România, Ucraina și RusiaFoto: publika.md

Temperaturile din țara vecină sunt între 0 și 9 grade. Senzația de frig e amplificată de vânt, care are o viteză de până la 75 de kilometri la oră, transmite Știri.md cu referire la publika.md.

S-a așezat un strat de zăpadă și pe Autostrada care leagă Bucureștiul de Constanța. Autoritățile au avertizat șoferii să adapteze viteza la condiţiile meteo.

Deși ninge ca în povești la munte, pârtiile de ski şi hotelurile din staţiuni sunt închise din cauza pandemiei de coronavirus. Pe șosele, drumarii au împrăștiat peste 220 de tone de material antiderapant.

Valul de aer polar a lovit și Ucraina, în special nordul și centrul țării, unde s-au semnalat îngheţuri pe timp de noapte. În zona muntoasă a nins abundent.

Iarna e în elementul ei și la Moscova. Au căzut ninsori, iar termometrele indică maximum 5 grade. Meteorologii au avertizat că până mâine, stratul de zăpadă va ajunge la 13 centimetri. Primăvara este așteptată să revină spre sfârșitul săptămânii.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării