main logo
1270

Iargara primește echipamente noi de gestionare a deșeurilor, cu sprijinul UE

Administrația publică locală din Iargara, raionul Leova, a primit echipament specializat pentru gestionarea deșeurilor, cu sprijinul Uniunii Europene. Acesta include un camion pentru transportarea deșeurilor, o furgonetă, un buldozer și diverse echipamente operaționale de gestionare a deșeurilor.

Iargara primește echipamente noi de gestionare a deșeurilor, datorită UE

Valoarea totală a echipamentelor oferite este 280 de mii de euro, transmite Știri.md cu referire la IPN.

În plus, datorită unui grant de 180.000 de euro, un ONG local selectat va pune în aplicare o serie de măsuri suplimentare, inclusiv furnizarea a 1.900 de containere pentru colectarea deșeurilor, dotarea operatorului intercomunal cu echipamente IT, conectarea a 10 familii vulnerabile și a unei grădinițe la rețeaua de canalizare și multe altele.

Datorită gestionării eficiente a deșeurilor solide, peste 13.000 de locuitori ai orașului Iargara și ai comunelor Cazangic, Sărățica Nouă, Sărata Nouă, Tigheci și Băiuș vor beneficia de un mediu mai curat.

Activitățile au fost desfășurate în cadrul programului „EU4Moldova: Comunități locale”, finanțat de Uniunea Europeană, guvernele Germaniei, Austriei și Poloniei. Inițiativa vizează îmbunătățirea nivelului de trai în raioanele Edineț, Strășeni și Leova.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării