main logo
2607

Iarba verde din centrul Capitalei, distrusă de mașinile parcate

Iarba verde, care a răsărit în câteva minute în jurul copacilor din centrul orașului, a dispărut tot atât de repede.

Iarba verde din centrul Capitalei, distrusă de mașinile parcateIarba verde din centrul Capitalei, distrusă de mașinile parcate

La cinci zile de când au fost aranjate, rulourile de iarbă au fost deteriorate de mașinile parcate pe trotuar. Șoferii spun că nu sunt suficiente locuri de parcare, așa că sunt nevoiți să-și lase mașinile acolo, scrie protv.md.

Iarba așternută în jurul pomilor de pe bd. Ștefan cel Mare servește pentru mulți drept spațiu potrivit pentru parcare. Șoferii se apără și spun că în oraș nu sunt suficiente locuri pentru a-și lăsa mașinile.

„Nu e ok. Să facă loc de parcare. Primăria să aibă grijă de asta, împreună cu Poliția".

Covorul verde, aranjat cu grijă înainte de Paște, are toate șansele să fie doar o amintire de Blajini. Porțiuni întregi sunt călcate nestingherit de mașini, iar în unele cazuri pare că roțile au rămas în gazon. 

„Dar dovadă de cultură sunt agenții de circulație, trebuie să se clarifice. Trebuie să fie mai dure amenzile, dacă o să fie amendați o să fie problemă de a parca”. 

„Aici este loc suficient încât să parchezi corect. Mai bine să mergi până la iarbă, dar să nu calci pe ea”. 

Trecătorii sunt revoltați și spun că șoferii sunt neatenți și dau dovadă de lipsa celor șapte ani de acasă.

„-Până la Blajini credeți că rezistă? -Poate să reziste și mai mult, dar trebuie să respectăm munca oamenilor în primul rând”.

 Acum cinci zile, rulouri cu iarba gata crescută au fost aranjate în jurul arborilor de pe bulevardul Ștefan cel Mare. Purtătorul de cuvânt al Primăriei, Vadim Brânzaniuc declara atunci că acest lucru s-a făcut pe străzile care au fost reparate. Reprezentanții de la Spații Verzi ne-au spus că iarba deteriorată va fi înlocuită. Totodata, ei îndeamnă oamenii legii să sancționeze șoferii neatenți.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării