main logo
1559

Hotărârea prin care Andrei Năstase a rămas fără mandatul de primar

„Nu se confirmă legalitatea alegerilor locale noi ale primarului general al mun. Chișinău din data de 20 mai 2018 – 3 iunie 2018”, scrie judecătoarea Rodica Berdilo în hotărârea pe care a adoptat-o la ora 21:50, după aproape trei ore de deliberare.

Decizia este definitivă și executorie, dar poate fi contestată de părți în instanța ierarhic superioară timp de o zi. Liderul PPDA, Andrei Năstase, a declarat, după pronunțarea deciziei, că o va contesta la Curtea de Apel Chișinău, transmite Știri.md cu referire la ZdG.

Se întâmplă la două săptămâni și două zile de când a fost ales primar al capitalei cu 52,57% din voturi. La 3 iunie, Andrei Năstase a câștigat mandatul de un an la șefia capitalei cu un avantaj de 12.644 de voturi față de contracandidatul său, Ion Ceban. Procesul de validare a mandatului său de primar a fost însă tergiversat după ce contracandidatul său în turul doi de scrutin, socialistul Ion Ceban, l-a atacat în instanță pe motiv că ar fi încălcat legislația electorală și după ce reprezentantul Consiliului Electoral al Circumscripției Electorale Chișinău a solicitat schimbarea magistratului pe motiv că nu ar fi dat dovadă de imparțialitate la judecarea cazului.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării