main logo
789

Hotărârea Judecătoriei Chișinău la cererea avocaților lui Filat

Judecătoria Chișinău a respins solicitarea avocaților fostului premier Vlad Filat prin care aceștia cereau sesizarea Curții Constituționale pentru a verifica constituționalitatea a două articole din Codul de Procedură penală.

Hotărârea Judecătoriei Chișinău la cererea avocaților lui Filat

Decizia magistraților de la Judecătoria Chișinău poate fi atacată în termen de 15 zile, iar avocatul Victor Munteanu a menționat că apărarea urmează să analizeze motivele invocate de judecători și să o atace la Curtea de Apel, transmite Știri.md cu referire la zdg.md.

„Cu siguranță o vom studia și vom vedea argumentele invocate de instanța de judecată, deoarece a fost oferită posibilitatea recursului. Considerăm în continuare că anumite prevederi ale Codului de procedură penală ridică întrebări care trebuie examinate de Curtea Constituțională”, a spus avocatul fostului premier.

Anterior, avocatul lui Vlad Filat, Victor Munteanu, declara că în rechizitoriul procurorilor este menționat că nu a fost stabilit locul comiterii infracțiunii, respectiv nu poate fi determinat cu precizie că această cauză trebuie examinată anume la Judecătoria Chișinău. Totodată, avocatul a mai subliniat și o sintagmă prin care este încălcat principiul prezumției nevinovăției.

De cealaltă parte, procurorul pe caz susține că apărarea nu face altceva decât să tergiverseze examinarea cazului.

Potrivit Procuraturii Anticorupție, Vladimir Filat este învinuit de săvârşirea infracţiunii de spălare de bani în proporţii deosebit de mari. 

Într-un comunicat de presă al Procuraturii se menționează că la 01.07.2013, Filat a încheiat un contract de asistență în campania electorală pentru un partid politic la alegerile parlamentare din noiembrie 2014, cu o companie de consultanță din Washington, SUA. 

Pentru serviciile contractate, fostul premier ar fi achitat către compania nerezidentă, suma totală de 12 847 902 lei, efectuând periodic transferuri din conturile companiilor gestionate prin intermediar, în care erau depozitate mijloace financiare obținute prin infracțiuni de corupție din Banca de Economii.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării