main logo
434

Hotărârea Guvernului privind majorarea burselor, în Monitorul Oficial

Hotărârea Guvernului privind majorarea burselor a fost publicată astăzi în Monitorul Oficial. Decizia intră în vigoare la data publicării.

Hotărârea Guvernului privind majorarea burselor, în Monitorul OficialHotărârea Guvernului privind majorarea burselor, în Monitorul Oficial

Hotărârea executivului prevede indexarea cu 4,9% a cuantumului burselor elevilor și studenților, transmite Știri.md cu referire la Moldpres

Bursele se vor majora pentru elevii din învăţământul profesional tehnic, studenţii la licenţă şi master, doctoranzi, postdoctoranzi, medicii secundari clinici și cei rezidenţi.

Astfel, studenții vor primi bruse în valoare de 880 lei, iar pentru elevii din învățământul profesional tehnic bursa va constitui până la 690 lei, în funcție de categorie.

Totodată, doctoranzii din anul I vor beneficia de o bursă în valoare de 1.155 lei, la fel ca și medicii rezidenţi din anul I. Bursa Republicii va fi 1.525 lei, iar bursa Guvernului - 1.270 lei.

În acest scop,  autoritățile au alocat  mijloace financiare în sumă de 12,5 milioane de lei, prevăzute în Legea bugetului de stat pentru anul 2019.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării