main logo
1496

Holdingul lui Plahotniuc renunță la frecvența națională pentru Canal 2

Compania Telestar Media SRL, afiliată General Media Group şi deținătoare a licențelor de emisie a posturilor de televiziune Canal 2 și Canal 3, renunță la frecvența națională pentru Canal 2.

Holdingul lui Plahotniuc renunță la frecvența națională pentru Canal 2Colaj: știri.md

Oleg Cristal, director general al Telestar Media, explică decizia prin faptul că atestă în ultimul timp "tot mai multe presiuni asupra televiziunilor noastre, inclusiv a celor afiliate din cadrul General Media Group", transmite Știri.md cu referire la Mold-street.com.

„Îndemnăm guvernul și instituțiile responsabile din domeniul audiovizualului, ca această frecvență națională să fie returnată Societății Române de Televiziune, deținătorul anterior al acestei frecvențe, pentru difuzarea în R.Moldova a TVR Moldova”, se mai spune într-un comunicat al companiei Telestar Media SRL, firmă ce are ca fondator și administrator pe Oleg Cristal.

Menţionăm că General Media Group Corp este în continuare cel mai mare grup media din Republica Moldova și deține două posturi de televiziune și două posturi radio: Publika TV și Prime, Publika FM și Muz FM.

Compania fondată în noiembrie 2015, are un capital social de 96.007.268 lei (la fondare era de 42.000.000 lei), deținută integral de Vladimir Plahotniuc. Ea are același sediu: strada Ghioceilor 1 din Chișinău (pe teritoriul complexului Moldexpo), unde se află trustul General Media Group din care fac parte neoficial și alte televiziuni și posturi de radio afiliate.

De exemplu Canal 2 și Canal 3, la care deținător al drepturilor de emisie este Telestar Media SRL.

Amintim că Vladimir Plahotniuc a fondat cele două companii în noiembrie 2015 și deținea inițial patru televiziuni. După modificările, votate la finele lunii martie 2017 în legislație, deținătorii de mai multe licențe de emisie sunt obligați să renunțe la cele în plus, păstrând numai două de același tip (două - TV și două - Radio).

Potrivit datelor Consiliului Audiovizualului în Republica Moldova sunt 66 de posturi TV și 55 posturi radio.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării