main logo
777

Hipismul revine la Ungheni: Când va avea loc Cupa Iacob Ciachir

„Cea de-a doua ediție a competiției naționale: Cupa „Iacob Ciachir” revine în forță. Și în acest an, aveți ocazia să participați la un eveniment inedit în orașul nostru, sub egida JCI Ungheni.

Hipismul revine la Ungheni: Când va avea loc Cupa Iacob CiachirFoto: ungheni.org

Cei mai buni călăreți și cai din Republica Moldova își dau întâlnire pe 21 septembrie la școala de hipism din Ungheni, transmite Știri.md cu referire la Ungheni.org.

Vă așteptăm!”, informează pe pagina sa de facebook, Junior Chamber Ungheni (JCI Ungheni) și autorul inițiativei – Ion Poia.

Astfel, la 20 septembrie, începând cu ora 17:00, mai mulți călăreți vor efectua un tur al municipiului, defilând pe străzile centrale ale orașul. În cadrul acest acțiuni, Unghenenii și oaspeții urbei vor beneficia de un spectacol al călăreților și vor primi și câte o invitație non-formală de a participa la a doua ediție a Cupei „Iacob Ciachir”.

A doua zi, 21 septembrie, ora 13:00, în cadrul Școlii de Hipism din municipiul Ungheni (Ferma de Cazi) va începe competiția națională la hipism Cupa „Iacob Ciachir”

Prima ediție a Cupei a avut loc la 22 septembrie 2018. În cadrul evenimentului au fost implicați 20 de cai, dintre care 5 de la Şcoala de hipism din Ungheni şi alţi 15 de la alte şcoli din ţară care şi-au dovedit curajul, abilităţile, măiestria, eleganţa în faţa a sute de ungheneni.

Fosta fermă de cai din Ungheni, înființată de Iacob Ciachir, era renumită în tot spațiul ex-sovietic, aici fiind crescuți cai pur sânge, foarte scumpi și solicitați la acea vreme. 

Actuala competiție este organizată anume în memoria acestui om, care a făcut, cândva, istorie.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării