main logo
648

Hartă pentru salubrizarea zonelor de firme, elaborată în Chișinău

Direcția generală locativ-comunală și amenajare, în comun cu preturile de sector, timp de o săptămână, vor elabora o hartă pentru delimitarea spațiilor din gestiunea agenților economici pe care aceștia sunt obligați să le salubrizeze.

Hartă pentru salubrizarea zonelor de firme, elaborată în ChișinăuDGLCA va arăta spațiile pe care trebuie să le salubrizeze antreprenorii

O solicitare în aceste sens a fost formulată de către primarul interimar al capitalei, Ruslan Codreanu, transmite Știri.md.

La ședința operativă de la Primărie, Ruslan Codreanu a declarat că a efectuat mai multe vizite pe strada Alba-Iulia, dar și pe bulevardul Mircea cel Bătrân și a constatat că sunt foarte mulți agenți economici care au spații în gestiune, chiar pe trotuar. Pe lângă faptul că unii nu salubrizează aceste spații, sunt situații în care parchează unități de transport, împiedicând intervenția autospecialelor la deszăpezire. 

„Este teritoriu adiacent unității de comerț și nu doar prima scară de la intrare le aparține lor pentru salubrizare, dar și porțiunea din fața trotuarului”, a mai spus edilul.

Solicitat de IPN, șeful DGLCA, Ion Burdiumov, a menționat că practic 90% la sută din agenții economici nu se conformează cadrului legal și nu salubrizează teritoriile din adiacentul sediilor. Deseori aceștia invocă faptul că nu cunosc care este spațiul de care sunt responsabili. 

Astfel, odată cu elaborarea acestei, hărți vor fi stabilite clar suprafețele pe care trebuie să le salubrizeze, fie că este vorba despre deszăpezire sau colectarea frunzișului.

Agenții economici care nu salubrizează spațiile de care sunt responsabili riscă amenzi de circa 9.000 de lei.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării