main logo
1993

Harta celor 150 de secţii de votare care vor fi deschise în străinătate

Cele mai multe secţii de votare care vor fi deschise peste hotare, 105 dintre cele 150, vor fi amenajate pe continentul european.

Harta celor 150 de secţii de votare care vor fi deschise în străinătateFoto: știri.md

Pentru scrutinul parlamentar din 11 iulie în Italia vor activa 31 de birouri electorale, transmite Știri.md cu referire la Publika.md.

Urmează în acest top Federaţia Rusă unde vor fi deschise 17 secţii, Statele Unite ale Americii cu 13 şi România cu 12.

Conaţionalii noştri din Germania şi cei din Marea Britanie vor putea vota la cele câte 11 secţii de votare deschise pentru ei. În Franţa vor fi amenajate zece secţii, în Spania cinci, iar în Irlanda şi Canada câte patru.

În restul ţărilor în care sunt stabiliţi moldoveni cu drept de vot vor fi deschise câte două secţii, cum ar fi: Ucraina, Turcia, Belgia sau Israel. Iar în Austria, Belarus, Cehia sau Japonia va activa doar câte un birou electoral.

După ultimele alegeri din 2020, când în unele ţări au fost cozi imense sau nu au mai rămas buletine de vot, CEC a decis să majoreze numărul secţiilor din unele ţări. 

Astfel, în Germania, pentru alegerile din 11 iulie autorităţile planifică să deschidă cu şase birouri mai mult, în Marea Britanie cu cinci, iar în Franţa cu două.

La alegerile prezidenţiale din 2020 pentru cetăţenii din diasporă au fost deschise 139 de secţii de votare.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării