main logo
1705

Hai, haiduci 2019: Prima zi. Cine sunt învingătorii cursei MTB

Astăzi, 20 aprilie, pe teritoriul complexului etno-cultural „Vatra” s-a încheiat etapa de ciclism din cadrul festivalului de sport și muzică Hai Haiduci! by Vita. Organizatorii susțin că la cursa de ciclism pe teren accidentat au participat peste 70 de concurenți.

Hai, haiduci 2019: Prima zi. Cine sunt învingătorii cursei MTB

Hai Haiduci! by Vita este un festival de muzică și sport, cu o durată de două zile, care se desfășoară în Moldova pentru a doua oară. Anul trecut, evenimentul a avut genericul „Anul lui Ștefan cel Mare” și a fost susținut de Președintele Republicii Moldova. 

În acest an, festivalul este asociat cu Anului Familiei în Moldova și este inclus pe lista evenimentelor  dedicate valorilor familiei.

Înainte ca sportivii să pășească linia de start, Dmitri Voloșin, președintele organizației publice Sporter, le-a adresat un mesaj de bun venit: 

“Participând la competiții sportive în țări mai reci și mai calde, am realizat un lucru — familia joacă un rol imens în viața noastră. Foarte adesea, sportivii sunt obsedați de rezultate, de aceea uită de familie și de cei apropiați. Gândiți-vă mai mult la ei — sunt sprijinul și susținerea noastră! ”

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, sub patronajul căruia se desfășoară acest eveniment pentru a doua oară consecutiv, a declarat în mesajul său: “Mă bucur că am reușit din nou să organizăm acest minunat turneu. 

Din moment ce familia este cea mai importantă pentru fiecare dintre noi, am decis că anul 2019 va fi Anul Familiei în Moldova. Ar trebui să-i apreciem și să-i iubim pe cei apropiați.”

Ca și în anul trecut, cursa MTB a avut loc pe un traseu istoric, iar una dintre atracțiile principale a devenit legendarul stejar al lui Ștefan cel Mare. Participanții menționează că, din cauza ploii din ajunul cursei, traseul a fost unul anevoios.

Câștigători la categoria ABSOLUT au devenit:

Printre bărbați:

1. Piotr Aprodu

2. Andrei Vrabii

3. Dmitri Socolov

Printre femei:

1. Irina Leticova

2. Miroslava Vasilcenco

3. Julia Didur

Organizatorii au oferit câștigătorilor din toate categoriile premii și cadouri bine meritate din partea partenerilor evenimentului. Astfel s-a încheiat partea competitivă a primei zile a festivalului de sport și muzică Hai Haiduci! by Vita.

Vă reamintim că la ora 20:00 participanții și oaspeții festivalului vor avea parte de trei ore de muzică incendiară, dansuri și dispoziție excelentă. 

Pe scena vor evolua trupe renumite și populare din Moldova: Lume, DoReDos, Zdob si Zdub. Organizatorii îi invită pe toți cei care doresc să se distreze la iarbă verde, alături de familie și prieteni.

Intrarea la festival este liberă!

Pentru oaspeții  Hai Haiduci! by Vita este disponibil transport tur-retur: de la Chișinău până la complexul etno-cultural  „Vatra” și înapoi la Chișinău. Locul plecării de la Chișinău – Piața Dimitrie Cantemir 1 (uzina „Topaz”). Timpul plecării transportului de la Chișinău: între orele 16:00 și 20:00. Plecarea înapoi spre Chișinău: de la 16:30 până la 24:00. Prețul unei călătorii într-o direcție este de 25 lei. Pentru detalii despre cum ajungeți la festival, citiți aici.

Duminică, 21 aprilie, se vor desfășura cursele de tip trail pe distanțele de 8, 19 și 30 km. Pentru participanții, suporterii și oaspeții festivalului, la complexul etno-cultural „Vatra” funcționează o zonă de corturi, cu activități de divertisment pe orice gust.

Pentru mai multe informații despre eveniment și programul zilei a doua a festivalului, accesați site-ul oficial al evenimentului.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării