main logo
6229

Guvernul vrea tarife echitabile pentru operatorii de transport feroviar

Guvernul își propune ca toți operatorii de transport feroviar să aibă tarife echitabile și nediscriminatorii. Pentru asta, Executivul a aprobat Metodologia de formare a tarifelor pentru utilizarea infrastructurii feroviare prestate de administratorul infrastructurii.

Guvernul vrea tarife echitabile pentru operatorii de transport feroviarImagine simbol

Potrivit autorităților, scopul proiectului este de a stabili reguli clare care să asigure alocarea tarifelor în mod echitabil și nediscriminatoriu, transmite Știri.md cu referire la Deschide.md.

Astfel, documentul prevede determinarea costurilor directe și indirecte, dar și stabilirea unei marje rezonabile a profitului, care nu va depăși 6,5%.

„Identificarea componentelor costurilor, cum ar fi costurile directe (pentru materiale, lucrări), costurile cu personalul, costurile indirecte de producție și cheltuielile operaționale. Această segmentare a costurilor va ajuta operatorii să-și planifice mai bine bugetul”, se menționează în nota de informare a proiectului.

La fel, metodologia va permite recuperarea costurilor efectiv suportate în procesul de operare și întreținere a infrastructurii feroviare. De asemenea, implementarea metodologiei va conduce la o utilizare mai eficientă a resurselor, va crește încrederea operatorilor feroviari și a investitorilor în sectorul feroviar și va asigura acces egal pentru toți operatorii care utilizează infrastructura feroviară de la noi din țară.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării