24 iunie, 17:35
447
0
Guvernul susține acordarea diplomei de BAC pentru restanțieri fără examene
24 iunie, 17:35
447
0

Guvernul susține inițiativa Ministerului Educației privind acordarea diplomei de bacalaureat fără organizarea examenelor de BAC pentru restanțieri, studenții anului I compensator din universități și candidații înscriși în regim de externat.

Foto: știri.md

Conform unui proiectului de lege, se prevede eliberarea diplomei de bacalaureat fără organizarea examenului pentru restanțierii din anii precedenți, persoanele care au finalizat programa de liceu în instituțiile de învățământ superior și persoanele care au solicitat susținerea examenului de bacalaureat în regim de externat, care s-au înscris, în termenele stabilite, pentru a susține examenul de bacalaureat în sesiunea de examene 2020 și au finalizat programa de liceu cu medii anuale la disciplinele școlare și media generală mai mari sau egale cu „5” (cinci), transmite Știri.md cu referire la diez.md.

Conform ministrului educației, 2.054 de persoane urmează să obțină diplomă de BAC fără ca să susțină probe de examen.

Proiectul de lege urmează să fie examinat și aprobat de deputați în Parlament.

Reamintim că pe 21 mai, Parlamentul Republicii Moldova a susținut inițiativa guvernului de a anula examenele de bacalaureat pentru toți absolvenții din acest an.

O excepție în acest sens au fost elevii restanțieri din anii precedenți și studenții din regiunea transnistreană care învață în universitățile din Republica Moldova.

Ulterior, elevii restanțieri au lansat o petiție prin care au cerut ca autoritățile să le permită să susțină examenele în acest an.

Cerința elevilor a fost auzită. În acest sens a fost adoptată o hotărâre. Mai mult, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării și Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare deja au aprobat orarul pentru susținerea examenelor.

Astfel, pentru aceste persoane examenul de bacalaureat urma să fie organizat în perioada 3-17 iulie 2020.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter