157
0
Guvernul Suediei va susţine proiecte de mediu în R. Moldova
157
0

Asociația Obștească EcoContact, cu suportul financiar al Guvernului Suediei, în baza acordului semnat cu Agenția de Dezvoltare Internațională a Suediei, a lansat apelul de proiecte pentru ONG-urile din domeniul mediului în cadrul Programului de Granturi Mici (PGM) „Cetățeni activi pentru protecția mediului".

Foto: tvrmoldova.md

Cererile pot fi depuse până la data de 6 octombrie, transmite Știri.md cu referire la Moldpres.

Scopul Programului de Granturi Mici este dezvoltarea capacității comunităților locale pentru a face față provocărilor din domeniul mediului. PGM va susține inițiativele și acțiunile locale menite să soluționeze problemele de mediu cu care se confruntă comunitățile, fapt care, pe termen lung, va îmbunătăți nivelul de trai al populației.

Aplicanții trebuie să fie organizații neguvernamentale înregistrate în Republica Moldova, active în domeniul protecției mediului și dezvoltării comunitare durabile, care activează în ariile geografice  din bazinul hidrografic al râului Lăpușna (50%), zona Ramsar „Nistrul de Jos" (30%), municipiul Chișinău (20%).

În funcție de experiența în implementarea proiectelor de mediu, organizația poate solicita una din următoarele sume de finanțare: nivel începător - până la două sute de mii de lei, nivel intermediar - până la patru sute de mii de lei şi nivel avansat - până la şase sute de mii de lei.

Pentru potenţialii beneficiari de susţinere financiară vor fi organizate sesiuni de informare, în cadrul cărora experții vor veni cu informații ce ţin de activitățile eligibile și criteriile de selecție ce urmează.

Pe data de 24 septembrie o asemenea sesiune va fi organizată la Chişinău, pe 25 septembrie – la Ştefan Vodă şi pe 26 septembrie – la Hânceşti.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter