main logo
393

Guvernul României a donat echipamente medicale spitalului din Comrat

Guvernul României a donat un lot de echipamente medicale spitalului din Comrat. E vorba și de echipamente de protecţie pentru lupta împotriva noului tip de coronavirus.

Guvernul României a donat echipamente medicale spitalului din ComratFoto: ipn.md

Donația a fost transmisă prin intermediul ambasadorului României în Republica Moldova, Daniel Ioniță, care a efectuat o vizită de lucru în unitatea teritorială autonomă Găgăuzia, transmite Știri.md cu referire la IPN.

„Ne bucură faptul că a fost posibilă donația respectivă la spitalul din Comrat. Spitalul din Comrat este unul, după cum știm, din cele şapte spitale raionale care au fost etichetate de autoritățile Republicii Moldova drept spitale care au grijă de pacienții de COVID”, a menţionat Daniel Ioniţă, la evenimentul de donare.

Ambasadorul a declarat că programul respectiv a fost aprobat la începutul anului curent. Donația a constat în furnizarea în două rânduri a echipamentelor necesare: într-o primă etapă au sosit monitoarele, deci echipamentele de monitorizare a sistemelor vitale, în a doua etapă au sosit materialele consumabile.

„Îmi face o imensă plăcere să fiu reprezentantul Guvernului României la acest eveniment extrem de important, când vă înaintăm această donație care a fost făcută cu sprijinul României”, a adăugat ambasadorul României.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării