main logo
1063

Guvernul nu exclude încetarea completă a livrărilor gazului de Gazprom

Guvernul a aprobat miercuri Planul de acţiuni pentru pregătirea sezonului de încălzire 2024-2025. În document se menţionează că, în pofida faptului că în prezent există un contract de furnizare cu Gazprom pentru aprovizionarea regiunii transnistrene, „există riscul rezilierii unilaterale a contractului de către Gazprom”.

Guvernul nu exclude încetarea completă a livrărilor gazului de GazpromImagine simbol

În acest sens, planul presupune două scenarii de bază pentru iarnă: Gazprom continuă să furnizeze 5,7 milioane de metri cubi pe zi în stânga Nistrului, inclusiv pentru generarea de energie electrică; Gazprom opreşte furnizarea de gaze naturale începând cu 1 ianuarie 2025, transmite Știri.md cu referire la infotag.md.

Se menţionează că „chiar şi în cazul încetării livrărilor de gaze naturale furnizate de Gazprom în temeiul contractului existent, nu se preconizează o penurie de gaze naturale pentru consumatorii de pe malul drept, având în vedere că toate volumele de 5,7 milioane de metri cubi pe zi au fost furnizate malului stâng începând din decembrie 2022”. Cu toate acestea, există riscuri pentru consumatorii de pe malul stâng.

„Suntem pregătiţi pentru orice scenariu posibil”, a subliniat ministrul Energiei, Victor Parlicov.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării