9 oct, 2019 06:19
910
0
Guvernul explică când vor fi ajustate tarifele pentru transportatori
9 oct, 2019 06:19
910
0

Executivul consideră că pasagerilor trebuie să li se asigure condiții civilizate de călătorie, microbuze și autobuze destinate exclusiv transportului de pasageri.

Foto: știri.md

Doar după îndeplinirea acestor condiții, se poate de discutat despre solicitarea transportatorilor de ajustare a tarifelor, transmite Știri.md cu referire la IPN.

Într-un comunicat de presă, Guvernul dezaprobă decizia transportatorilor de a suspenda 600 de curse astăzi, 9 octombrie, blocând astfel circulația cetățenilor, motivând greva prin refuzul Ministerului Economiei și Infrastructurii de a majora tarifele la serviciile rutiere naționale.

Potrivit Executivului, conform solicitării transportatorilor, aceștia își doresc majorarea imediată a tarifului de la 48 de bani până la 92 de bani per km, fără ca să ia în calcul impactului negativ asupra cetățenilor.

Guvernul menționează că actualmente se lucrează asupra unui proiect de lege de modificare a Codului Transporturilor Rutiere, care a fost prezentat Consiliului consultativ pe domeniul transporturilor rutiere, din care fac parte toate Asociațiile patronale de profil. 

Proiectul va fi supus consultărilor publice, astfel permițând tuturor să-și expună opinia asupra calității și modalității de oferire a serviciilor rutiere din Moldova.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter