main logo
542

Guvernul ar putea majora accizele la țigările electronice și narghilea

Autoritățile s-au întrunit astăzi la ședința ordinară a Consiliului Naţional Coordonator în domeniul Controlului Tutunului (CNCCT).

Guvernul ar putea majora accizele la țigările electronice și narghilea

La întrunirea prezidată de vicepremierul Iurie Leancă s-a decis că primăria va reamplasa gheretele cu țigări care se află la mai puțin de 200 de metri de școli, spitale sau grădinițe, transmite Știri.md cu referire la Agora.md

În plus, Ministerul Finanțelor ar urma să majoreze accizele pentru țigările electronice, cele care încălzesc tutunul, dar și pentru narghilea.

În urma discuțiilor și dezbaterilor, autoritățile au convenit să întreprindă în comun mai multe acțiuni.

Primăriile urmează să reamplaseze gheretele cu țigări la o distanță mai mare decât 200 de metri de la instituțiile de educație și medico-sanitare.

Ministerul Finanţelor va examina posibilitatea de majorare a accizelor specifice la produsele din tutun și produsele conexe, inclusiv la produsele noi din tutun (țigări electronice, IQOS – tutun încălzit, narghilea), cu ajustarea lor la nivelor produselor tradiționale din tutun.

„Deși au fost întreprinse numeroase măsuri pentru remedierea acestei probleme naționale (...), mai avem carențe la respectarea legislației în vigoare, posibilitatea efectuării controalelor, interferența industriei tutunului în politicile publice, răspândirea noilor produse de tutun și tolerarea fumatului în spațiile publice”, a declarat Iurie Leancă.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării