main logo
1149

Guvernul alocă 250.000 de lei pentru a contracara efectele caniculei

Guvernul va aloca din Fondul de rezervă al Guvernului 251.6.000 lei pentru organizarea și asigurarea în perioada 8-18 iulie a punctelor de reabilitare a populației pe timp de caniculă. Un proiect de hotărâre în acest sens a fost elaborat de Ministerul de Interne și propus spre consultări publice.

Guvernul alocă 250.000 de lei pentru a contracara efectele caniculeiFoto: Știri.md/Arhivă

În acest sens, în scopul susținerii populației R. Moldova, precum şi prevenirii riscurilor şi consecințelor negative asupra sănătății şi vieții populației, Executivul a dispus instalarea pe teritoriul R. „Moldova (în municipii, orașe şi centre raionale) a punctelor de reabilitare a populației, în care cetățenii se vor putea adăposti de la arșiță şi vor fi asigurați cu apă potabilă, transmite Știri.md cu referire la Deschide.md.

„Fenomenul meteorologic enunțat poate genera o serie de efecte negative, printre care și impactul asupra sănătății. Vremea caniculară poate afecta grav sănătatea, constituind adesea un factor agresiv ce dereglează întregul echilibru al organismului uman, prin declanșarea stării de stres, astenie fizică și nervoasă, migrene, moleșeală, insomnie, surmenaj fizic și intelectual, leșin, deshidratare, oboseală generală, arsuri, erupții cutanate, incidență sporită a infecțiilor intestinale, dar și accelerarea bolilor necontagioase (ale sistemului cardiovascular, ale sistemului nervos central, inclusiv a dereglărilor mentale, bolilor de piele, etc.)”, precizează autoritățile.

Știri.md amintește că meteorologii au emis astăzi Cod portocaliu de caniculă în majoritatea raioanelor R. Moldova. Avertizarea este valabilă până pe 16 iulie.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării