main logo
515

Guvernul a retras proiectul de lege privind Strategia Moldova 2030

Proiectul de lege pentru aprobarea Strategiei Naționale de Dezvoltare ”Moldova 2030”, votat în decembrie 2018, va fi retras din parlament, potrivit unei hotărâri aprobate miercuri, 14 august, de către guvern.

Guvernul a retras proiectul de lege privind Strategia Moldova 2030

La 14 decembrie 2018, Strategia a fost adoptată de parlament, însă nu a fost promulgată de șeful statului pe motiv că legislativul se afla la final de mandat, transmite Știri.md cu referire la Moldpres.md.

Președintele Igor Dodon considera judicios ca prerogativa de a adopta o asemenea Strategie să-i revină legislativului ales în urma scrutinului din 24 februarie 2019, iar elementele-cheie din Programul de guvernare al noului executiv să se regăsească în Strategia Națională de Dezvoltare „Moldova 2030".

„Având în vedere învestirea noului guvern, adoptarea Programului său de guvernare și procesul de elaborare a Planului de acțiuni al guvernului, se consideră oportună retragerea SND „Moldova 2030" din parlament în vederea ajustării acesteia la noua viziune politică, avizarea de către toți factorii responsabili și implicați în realizarea prevederilor Strategiei respective cu ulterioara promovare conform procedurilor în rigoare”, se arată în nota informativă la hotărârea Guvernului.

Картинки по запросу Moldova–2030

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării