main logo
657

Guvernul a ratificat Acordul cu Letonia în domeniul securității sociale

Cabinetul de miniștri a aprobat proiectul de lege pentru ratificarea Acordului dintre Republica Moldova și Letonia în domeniul securității sociale, semnat la Bruxelles pe 11 decembrie 2023.

Guvernul a ratificat Acordul cu Letonia în domeniul securității socialeFoto: Ipn.md

Potrivit Ministerului Muncii și Protecției Sociale, după intrarea în vigoare a Acordului, persoanele asigurate vor avea posibilitatea de a beneficia de pensie indiferent de locul unde domiciliază, iar fiecare stat va aplica legislația națională în domeniu, pensia fiind transferată lunar beneficiarului pe teritoriul statului unde acesta domiciliază, transmite Știri.md cu referire la IPN.

De menționat că Republica Moldova a semnat acorduri internaționale în domeniul securității sociale bazate pe principii de proporționalitate cu 17 state. 

Este vorba despre România, Portugalia, Bulgaria, Luxemburg, Austria, Estonia, Cehia, Polonia, Ungaria, Belgia, Lituania, Germania, Turcia, Republica Belarus, Republica Elenă, Republica Italiană și Regatul Spaniei. Acordul cu Regatul Spaniei urmează să fie ratificat de către Parlamentul Spaniei.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării