main logo
1571

Guvernul a invitat primarii să participe la Adunarea din 21 mai

Guvernul a transmis săptămâna trecută către primarii din țară invitații oficiale pentru a participa la Adunarea „Moldova Europeană”, anunțată pentru data de 21 mai.

Guvernul a invitat primarii să participe la Adunarea din 21 mai

Invitații similare vor fi transmise săptămâna aceasta și reprezentanților administrației publice centrale – ministere, agenții etc., transmite Știri.md cu referire la IPN.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă, a declarat într-o conferință de presă că, în contextul Adunării „Moldova Europeană”, Ministerul Culturii va achiziționa steagurile Republicii Moldova și Uniunii Europene. Ulterior, acestea vor fi transmise gratuit tuturor localităților din țară.

Deja a fost lansată pagina web dedicată evenimentului din 21 mai – moldovaeuropeana.md.

Aici sunt accesibile informații despre programul evenimentului. De asemenea, vor fi publicate și informații despre organizarea evenimentelor de către moldovenii din diasporă. Totodată, urmează să fie lansată o campanie radio/TV de promovare.

Daniel Vodă a mai spus că, în continuitatea promovării valorilor europene, autoritățile vor participa la tradiționalul Orășel European, care în acest an este organizat pe 13 mai. Mai exact, Guvernul și Parlamentul vor avea un cort comun în Piața Marii Adunări Naționale. Executivul va prezenta informații despre activitatea sa și programele pe care le desfășoară.

Adunarea „Moldova Europeană” a fost anunțată de către președinta Maia Sandu. Evenimentul este conceput ca un mesaj ferm transmis comunității internaționale privind dorința sinceră a cetățenilor Republicii Moldova de a fi parte a familiei europene. Evenimentul este organizat în preajma Summitului Comunității Politice Europene care va avea loc în Republica Moldova la 1 iunie.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării