26 iul, 2019 15:59
480
0
Guvernul a aprobat alocarea banilor pentru sinistraţii de la Otaci
26 iul, 2019 15:59
480
0

Guvernul a aprobat astăzi alocarea banilor pentru sinistraţii din oraşul Otaci, care au rămas fără locuinţe în urma prăbuşirii unui bloc de locuit.

Astfel, ministerul Finanţelor va aloca, din fondul de intervenţie al Guvernului, Consiliului local al oraşului Otaci, raionul Ocniţa, mijloace financiare în sumă de aproape 8,8 milioane de lei, din care:

-6,7 milioane de lei pentru despăgubirea valorii locuinţelor distruse,

-2 milioane de lei pentru prejudiciul material cauzat de pierderea bunurilor materiale de primă necesitate ale sinistraţilor necesare pentru acomodare.

Consiliul local al oraşului Otaci, în calitate de beneficiar al mijloacelor financiare alocate: va transfera în conturile sinistraţilor, deschise în filiala BC „Moldindconbank SA” din oraşul Otaci, mijloacele financiare prevăzute, şi va perfecta, în modul stabilit, documentele necesare pentru finanţarea cheltuielilor în cauză, transmite Știri.md cu referire la tvr.md.

Amintim că în data de 19 iunie, o scară cu 12 apartamente dintr-un bloc de locuit din Otaci s-a prăbuşit, iar salvatorii au evacuat în mod de urgenţă 46 de oameni, reuşind să prevină o tragedie.  Întregul bloc a fost, ulterior, demolat. 

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter