main logo
2447

Guțul cere dezmințiri publice de la Kulminski: M-a acuzat

Bașcanul Găgăuziei a declarat că fostul consilier prezidențial Vladislav Kulminski „a aruncat cu noroi în autonomia găgăuză cu toți locuitorii ei” și a spus că „alegerile pentru bașcanul Găgăuziei au fost cumpărate”. Prin urmare, Evghenia Guțul i-a cerut lui Kulminski să dezmintă public cele spuse la aceeași emisiune în care a făcut declarația. În caz contrar, aceasta susține că va merge în instanță.

Guțul cere dezmințiri publice de la Kulminski: M-a acuzatFoto: TV8.md

„El m-a acuzat pe mine și toată echipa noastră precum că noi am fi cumpărat alegătorii la alegerile bașcanului din mai a acestui an. Acestea sunt afirmații complet false. Echipa noastră a participat corect la alegerile bașcanului și a obținut demn victoria. Nu am mituit pe nimeni - acest lucru este confirmat și de Comisia Electorală Centrală, dar și de Curtea de Apel, care au aprobat rezultatele alegerilor și victoria noastră”, a scris Guțul pe canalul său de Telegram, transmite Știri.md

Prin urmare, ea îi solicită lui Kulminski să dezmintă cele spuse acolo unde a făcut declarațiile false, la postul TV8. Iar textul i-a fost pregătit din timp.

„Eu, Vlad Kulminski, am mințit public la TV8, spunând că alegerile din Găgăuzia au fost cumpărate. Regret ceea ce am spus și îmi aduc scuzele atât autorităților oficiale din Gagauz Yeri, cât și locuitorilor de rând ai autonomiei”. Dacă nu este suficient timp de emisie pentru o astfel de infirmare, atunci va fi suficient de afirmat: „Eu, Vlad Kulminski, sunt un „expert” angajat politic, care acționează în interesul Maiei Sandu și PAS”, a mai scris Guțul. 

De asemenea, aceasta a spus că, în cazul în care Kulminski nu va dezminte afirmațiile spuse anterior, ea se va adresa în instanță. 

Vladislav Kulminski este director executiv al Institutului pentru Inițiative Strategice. El a fost vicepremier pentru Reintegrare în perioada august-noiembrie 2021. Anterior, acesta a deținut funcția de consilier pe politica externă și planificare strategică în Guvernul Maiei Sandu. În ianuarie 2023, reprezentanții Institutului pentru Inițiative Strategice au declarat că fostul viceprim-ministru lucrează în Ucraina. Acesta deține funcția de consilier la oficiul coordonatorului pe susținerea umanitară al Organizației Națiunilor Unite.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării