main logo
665

Gunoiștea de la Trușeni fumegă, iar deșeurile sunt aruncate la nimereală

Pungi de plastic zburătoare, hârtie, anvelope și chiar mobilă veche se găsesc în jurul gunoiștei de la Trușeni, care fumegă pe alocuri. Oamenii spun că autoritățile nu iau nicio măsură, iar deșeurile sunt aruncate la nimereală.

Gunoiștea de la Trușeni fumegă, iar deșeurile sunt aruncate la nimereală

Imaginile au fost transmise de un locuitor din Trușeni. Din filmuleț se vede cum doi oameni aruncă deșeurile la marginea gunoiștii dintr-un microbuz, transmite Știri.md cu referire la protv.md.

Despre acest loc s-a aflat în spațiul public acum jumătate de an când primarul interimar, Ruslan Codreanu, a mers acolo cu mai mulți funcționari de la primărie și presă. Atunci el a dat asigurări că va rezolva problema.

Ruslan Codreanu spunea că va cere autorităților responsabile să se ocupe de aceasta gunoiște care se presupune a fi neautorizată, din motiv că nu se cunoaște în gestiunea cui se află.

Tot atunci, Codreanu a mai declarat că accesul la gunoiște va fi interzis, lucru care nu se întâmplă acum.

Primarul interimar din Trușeni, care era pe atunci Vasile Maseaev, ne-a spus că terenul este unul agricol și că ar ști cine sunt proprietarii, însă nu a vrut să le divulge numele. Tot Vasile Maseaev spunea că acolo deșeurile sunt aruncate de mai multe companii din Capitală și că va prezenta un raport primarului Ruslan Codreanu. Oamenii spun că despre acel raport nu au mai auzit, însă, nimic.

Totodată acesta spunea că la procuratură există un dosar pe acest caz, iar responsabilii de la Inspectoratul Ecologic spuneau că periodic merg la fața locului și-i amendează pe cei prinși în flagrant.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării